Girls! BEWARE . Cara Baru Curi Kereta


PERHATIAN SATU SEBARAN DIPERLUKAN ..SHARE SEBERAPA BANYAK YANG BOLEH.

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) SEBARKAN PADA SAHABAT-SAHABAT KITA.

" AMARAN - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan sebarkan kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Sekaran ni mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat...
Sila like/share untuk kita saling ingat mengingati sesama kita


10 comments:

  1. Macam2 kan diorg buat untuk mencurik.ish-ish -,.-

    ReplyDelete
  2. dear....

    tq so much...
    mintak izin share ni kat blog sy jugak boleh??

    ReplyDelete
  3. Salam. Zaman sekarang pencuri dah semakin licik dan kebanyakkannya kaum hawa yang menjadi mangsa. Urmmm .. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  4. pencurik skng ni lg jahat dari setan -_- mcm2 cara licik diorang guna haa..

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas peringatan nih...bhya la skng nih kan

    ReplyDelete
  6. Seramnya !!..kena lebih berhati-hati lepas nih..

    ReplyDelete
  7. ya Allah takutnyaaaaaa.. semoga Allah melindungi kita dari semua bahana ni.. macam2 lah ragam mnusia sekarang

    ReplyDelete
  8. thanks sharing dear..mcm taktik skg kn

    ReplyDelete
  9. baru ja baca ni kat fb.. skarang ni mcm2 boleh jd kan.. btw tq for sharing.. :)

    ReplyDelete

hello bloggers!
hope you are enjoying visit my blog
you can ask anything to me~
^_^ hanna ^_^