REVIEW : Mederma menghilangkan PARUT!

ini adalah entry berparut
ngee.. 
malam nie kan, hana nak promote kat korang la kan, produk yang terbagus, terlaris di pasaran.. 
alah.. yang iklan TV3 duk siar tiap2 masa tu.. apa lagi kalau bukan 
MEDERMA.. 
yeahh baby! 
sekarang nie kan.. sejak2 duk rumah nie, terjadi lah al kisah nya yang pada suatu hari,
sedang syok tunggu meggi kari + telur siap.. 
hana duk la berangan dulu. HAHA. sempat mak jemah oii~ 
sedap berangan, adik mari dari belakang.. 
opooocooott! 
terkena la periuk panas tu.. 
sekarang ada la parut sikit kat lengan tuh~ sikit je.. kat lain clean and clear taw.. 
jadi di sebabkan terpengaruh pada iklan kat tv tu.. 
hana dengan kondifen nye nak try test mederma tu.. banyak testimoni yang hana dengar dan baca yang produk tu molek.. molek banyak mana tak tahu pulak, jadi.. kene cuba test dulu la~ 

harap2 la boleh hilang parut tu.. tapi kalau tak hilang.. nak kene saman nie. coz buat aku terpengaruh.. ngeh2. 
nie la antranya yang sempat hana kutip kat pasar buah tentang produk tu~ 

Harga Mederma ? RM38 ringgit malaysia sahaja...beli yang tube kecik tu jer...cukup =)
Kat mana nak beli Mederma ? Beli lah kat watson, guardian, dan farmasi =)
Cecair Mederma ini berupa camne ? Cecair lutsinar..bau pun menarik, senang serap, tak berminyak dan tak nampak macam krim pun.
Cara nak apply Mederma kat kesan parut camne ? Sapu mederma kat tempat parut, dan urut parut luka tu...sampai ubat tu menyerap dalam kulit..
Berapa lama Mederma ambil untuk hilangkan parut nih? Bergantung kepada jenis parut..serius atau tak..kalau tak serius..mungkin dalam 2minggu - 1 bulan boleh hilang...kalau parut serius, ambil masa paling kurang 3 bulan pun boleh hilang...oklah tu daripada tunggu bertahun-tahun tak hilang kan.
- BEDAH : 8 Minggu
- PASCA TRAUMA : 2-6 Bulan
- LUKA BAKAR : 3-6 Bulan
- STRETCHMARKS : 3-6 Bulan
- ACNE : 3-6 Bulan
- SCAR LAMA : 3-6 Bulan atau lebih
Berapa kali nak apply Mederma nih ? Sekerap yang boleh...2-3 kali sehari. [tapi kalau parut korang tu jenis dalam dan serius..apply je 24 hours...saranan sayalah..bukan saranan doctor, sebab saya apply 24 hours]
Boleh tak guna Mederma tepek seluruh muka ? Boleh...takde masalah pun !
Kebaikan Mederma ni :
  • Mengurangkan kesan parut. [luka/jerawat]
  • Menegangkan kulit
  • Melicinkan kulit
  • Mencantikkan lagi kulit
  • Memulihkan kulit yang rosak , kulit kering, melecet, parut hitam
so apa lagi, korang yang ada parut tu, cpt2 la beli jugak. mana tahu lepas tu dah tak de kan? hehe.. 




p/s : tapi parut di hati nak guna ubat apa yerk? 

19 comments:

  1. nk try la bli..muka zieya berparut jgkk

    ReplyDelete
  2. Wah~~
    Nak cuba juga lah kalu gtu. tQ for de info dear. =)

    ReplyDelete
  3. boleh try nih. parut excident ada ag ni... thanks for the info!

    ReplyDelete
  4. wa ada parut digigit ikan jaws..tpksa bli segelen nih :)

    ReplyDelete
  5. fuyyoo ! soalan yg last tuh ! power !

    ReplyDelete
  6. ada lagi produk best, brand palmer's. cocoa butter formula. dulu sy ada parut sebab kena chicken pox. tapi skrg dah ok. cuma bau x brape nak best, harga pun lagi mahal la. yang penting, sy sgt puas hati. thanks for sharing.. ;)

    ReplyDelete
  7. dengar benda ni bagus.. ena pun nak try tapi aishh bila nak dpt duit byk2 ni... parut jerawat selalu melekat muka ena ni... huhuhu

    ReplyDelete
  8. thnks for da info
    mmg xpenah tau psl krim mederma ni..

    ReplyDelete
  9. parut jerawatttt boleh hilang takk ? banyak niiii T T

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. insyaallah sesuai dengan sume jnis kulit ;) hana pakai berkesan

      Delete
  11. Klau parut tu baru lg.. mcm ada luka blh sapu x mederma ni..sy bnyk luka jerawat tp skrg luka tu dh kering sikit..
    Blh guna ke.. tkut luka tu jd balik je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm.. cm nie.. luka tok parut jerawat hana tak sure jadi ke x.. tpi kalo cm parut terbakar ke parut accident, insyaallah berguna..

      Delete
  12. Replies
    1. parut jerwat hana tak sure ;) tapi kalo parut lain insyaallah hilang ~

      Delete
  13. saye guna dah dkt 2bulan la..x hilg pon mm.. klo prut dalm mkn msa brpa lma ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm anggran cm 3-6 bulan kowt. cz parut dalam kan. tapi dye akan beransur2 hilang kalo pakai secre btol ;)

      Delete

hello bloggers!
hope you are enjoying visit my blog
you can ask anything to me~
^_^ hanna ^_^