:: Adakah anda sudah bersedia untuk Kahwin? ::

selamat petang.. 
sekarang nie ramai gila orang kawen kan? 
mesti korang pun da tak sabar nak kahwin~ ngee~ tapi tak dinafikan bahawa semua orang nak kahwin kan? 
tak lari la, hana sendiri pun nak.. 
tapi hana yakin yang hana tak bersedia lagi. yela.. umur baru je 19 tahun. 
buat mereka yang umur baru belasan tahun tu yang orang tua cakap sebagai "DARAH MANIS" 
satu je nasihat hana, kalau korang tak bersedia lagi untuk jalankan tanggungjawab, tak payah la nak menggedik nak kahwin
kahwin nie bukan nya untuk satu dua hari je.. tapi buat selamanya.. 
jadi..
nak tengok korang bersedia ke tak, jum tengok gambar yang telah hana sediakan untuk koranng.. 






*amacam? da bersedia? * 

* nie antara tanggungjawab korang sebagai suami/isteri.. adakah anda mampu?? * 

tetapi sekiranya anda da mampu untuk tanggung anak dara orang tu, cepat2 la masuk minang.. nanti kang, berputih mata.. melepas kalau lambat.. 
bagi sahabat hana yang dah nak kahwin, hana ucapkan "Selamat Pengantin Baru" 
jadi suami yang soleh taw! 

10 comments:

  1. hmm..zieya tgh tunggu org merisik..tpi tak kenal pon..mcm kisah novel jaaa

    ReplyDelete
  2. bab tanggungjwb isteri tu ada yg lack. coz kalau isteri tuu koje, sbnanye kemas2 rumah and cuci pinggan bukan kewajipan isteri. sbb tu laki kena sediakan org gaji utk kemas2 kalau isteri sibuk kerja.

    ReplyDelete
  3. dah bersedia sangat2 tapi duit xda...mcm mana nak kwin uwaaa..
    (padahal sebenarnya laki yg kuarkan duit pahal aku lak yg kata xda duit hahahahha)

    ReplyDelete
  4. kahwin ni banyak tanggungjawab..kena get ready fizikal dan mental baru boleh kawin :)

    ReplyDelete
  5. he3..nak kawen..tpi memag kene sedia dr segi mental dan fizikal...

    ReplyDelete

hello bloggers!
hope you are enjoying visit my blog
you can ask anything to me~
^_^ hanna ^_^