:: Apabila Semua Bercerita Tentang Hak::







~✿>> BUDAK MUDA BERCOUPLE suka menyebut soal 'HAK'..lelaki itu 'hak' dia sebab dah jadi "BOYFREN" dia..perempuan itu 'hak' dia sebab dah jadi "GIRLFREN" dia..bila ada yang kacau 'hak' tersebut, BERLAKULAH PERGADUHAN sesama mereka..

LELAKI BERGADUH sampai BERTUMBUK-TUMBUK..
PEREMPUAN BERGADUH sampai TARIK-TARIK RAMBUT..


DENGAR SINI ANAK MUDA, sebelum bising 'MEMPERTAHANKAN HAK' kamu, cuba PERIKSA balik :
✿~ Perempuan itu HAK BAPA dia, kalau mahu dapat hak tersebut..SILA BERJUMPA dengan bapanya terlebih dulu..
✿~ Lelaki itu HAK IBU dia, sudah cukup tertunaikah TANGGUNGJAWAB dia sebagai ANAK LELAKI kepada ibunya sendiri?

Jika tidak, JANGAN SIBUK sangat bercerita pasal 'hak', jika hak yang sepatutnya TIDAK KAMU TUNAIKAN..HAK ALLAH pun masih belum TERJAGA, berani benar menyebut pasal hak..♥♥



p/s: jangan la nk bising2 kalo hak yang sedia ada belum tertunai lagi bukan? lepas nie kalo ada yang sbut pasal hak dia pada bf @ gf lagi aku tampoorr karang. hahaa~ 



11 comments:

  1. dulu time tgh rancak hidup dgn dunia couple, sy pun buat bnd same.

    skang bile igt balik sume ni tak berfaedah pun. konon2 die hak kite. hakikatnya dia bukan yg halal buat kite.

    ReplyDelete
  2. tau takper... selagi belum kawin tak payah la nak menggatal couple2 ni... done follow - Noob

    ReplyDelete
  3. betul2... selagi tak diijab kabul, kita masih hak ibu bapa kita... couple mapel ni ibarat kita dengan kwn je..hukumnya sama je diri kita dgn org len... aishhhh, bdk2 skunk mudah terpengaruh

    ReplyDelete
  4. Akak datang follow sini dear...nice blog

    ReplyDelete
  5. yep. betul. terutama budak sekola. emm. jadi ckgu sandaran sekejap pown da letih dulu melayan kerenah budak macam ni.

    ReplyDelete
  6. biasa la tu tgh hangat bcinta.. baru2 sggp la mcm tu :)

    ReplyDelete
  7. biasa la tu tgh hangat bcinta.. baru2 sggp la mcm tu :)

    ReplyDelete
  8. @Puteri Iqa Izyan hahah. Da jadi adat kowt benda tu.. mngaku bagai nak rak, tapi last2 putus jugak..

    ReplyDelete
  9. @Prince of Noob taw xper. nikah dulu. i already follow u noob.

    ReplyDelete

hello bloggers!
hope you are enjoying visit my blog
you can ask anything to me~
^_^ hanna ^_^