Tutorial buat kotak blockquote yang cumel2

Assalamualaikum semua.
selamat malam. hari ni rajin hana nk buat tutorial untuk yang tak
tahu nk buat blockquote ni. nk taw blockquote cm ne? 
tgk bwh 
*
*
*
~klik untuk jd besar~

yang tu la hana nk ajar korang.. 
korang mahu belajar tak?? 

1- korang kne buat cm gini dulu~ DESIGN>EDIT HTML>TICK EXPAND WIDGET TEMPLATE

2- Pastu kn, korang boley la carik ini kod pulak
    
   /* Content
3- lepas da jupe. amek code kt bawah ni, korang paste BAWAH code  /* Content


   blockquote { background: url(URL GAMBAR KORANG); border: 1px dashed #000; }
    
* yew akn jadik cm nie~

gantikan URL Image korang tu..contoh http://i1182.photobucket.com/albums/x458/KuroNinji/Vector_Flower_Patterns_Background_vb13.jpg
(korang boley cari kt photobucket @ glittergraphic)

pink : 1px - tebal border kotak blockquote..ubah sendiri ya..

dashed - bentuk garisan untuk border

solid untuk garis lurus (___________)
dotted untuk garis titik-titik (................)
dashed untuk garis putus-putus.( _ _ _ _ _ _ _ )

#000 - warna border kotak blockquote
4. Preview dan Save.

*hana ada sediakan background tok korang*
~jgn malu2 taw~ amek j. tak marahh punn *


http://i1182.photobucket.com/albums/x458/KuroNinji/Vector_Flower_Patterns_Background_vb13.jpg


http://i794.photobucket.com/albums/yy228/jade95_2010/Wallpapers/Backgrounds/Sweet_flower_pattern.jpg
 

http://i435.photobucket.com/albums/qq71/fatty2slim/heart_background.jpg

6 comments:

  1. Hi.. Sy try find /*Content tp tada lah..why ek?

    ReplyDelete
  2. Hi..Hi.. sy da dpt wat tuto ni..thanks! tp nak taye, nape kotak sy ni besa nyer ikut ayt dlm kotak tu.. mcm u punyer, ade lebihan atas bawah kiri kanan.means, kotak u ni besa. hope bleh tlg. thanks!

    ReplyDelete
  3. @Cik Lin Lina Zainalbg link blog awk.. hana nk g usha tgk kt mne msalhnya ;)

    ReplyDelete

hello bloggers!
hope you are enjoying visit my blog
you can ask anything to me~
^_^ hanna ^_^