:: Segmen jum naikkan jumlah FOLLOWER dengan mendadak ::

hana nak try jugak.. 

tapi actually. hana tak harapkan balasan follower pun.. 
cukup sekadar hana dapat berkongsi apa yang hana nk sampai kan kepada semua orang.. 
kan berdakwah itu tuntutan islam.. 
banyak cara bukan? 

jadi hana memilih cara berblog ;) 

sape2 nk join.. mehh la ;) 

klik je banner cumel nie ep ;) 



nie syarat2 dia.. 

Siapa nak naikkan folowers, jum laa join blog ni,,
 cara-caranye begini:

1.Wajib follow blog nie..muahaha..
2.Wajib klik kat link ni dan "like"---->PHOTOGRAPHY CONTEST
3.Letak banner kat atas ni kat entry korang berserta dengan link segmen ni.
4.Kalau nak tag kawan korang pun amat digalakkan supaya  lebih ramai joiners dan lebih ramailah yg visit blog korang yg cool tu..ye dak?
5.Last skali,postkan link entry korang kat komen segmen ni oke? done!

BILE TARIKH TUTUP?
Tarikh tutup "SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!" ni ialah
10 NOVEMBER 2011 PADA PUKUL 10 MALAM !

HANA TAG : 

semua yang baca blog hana ;) 
trimas... 




:: Follower Yang SANGAT Bagus ::

sebelum balik, nie entry last tok hari ini ;)
sadiss kowt nak tinggal umah.. 
hari nie.. hana bukak,
FOLLOWER  hana da 510.. 
thanks yerp korang.. 

love u la ;') 
tapi bukan topik hana nk cakap sekarang.. 
masalah hana sekarang.. 
hana nk follow blog korang.. 
TETAPI............
korang x ltk link pulak da.. adoyaiii.. 
cm ne hana nk follow korang.. 
da la x ltk footprint kt shoutbox hana.. 
then nanti cakap hana x follow blog korang pulak.. 
masyarakat.. masyarakat.. 

korang taw tak, perkara nie menyyussahhkan hana la.. 
law korang tak taw,
Hana da ajar bukan.. 

tgk kt sini okie ;) 

p/s : lepas nie sesiapa yang tak letak link atau x tinggal footprint kt shoutbox, hana takkan folo blog dia okie . 
nie pesanaN SERIOUS! 
> law ada sebarang pertanyaan boley la tanya hana dekat kotak comment kt bawah nie okie ;) 
sekian sahaja buat kali nie.. 
4.03 p.m. 


:: Balik ke Pangkuan Jalan ::

selamat malam buat semua bloggers ;) 

da lama tak menaip entry.. 
entry hana kali nie cukup ringkas.. 

hana tak mahu balikk ke pangkuan MATRIK.
tak mahu.. 
nak extend cuti lagi.. 
setakat 2 minggu rasa cm 2 hari je kowt.. mana cukup.. 
nanti balik2 kena baca tok MUET  lagi.. 
OMG! bosan doe~ 

nanti bila hana da balik matrik, hana akan jarang tok update blog taw~ 
jangan korang rindu kt blog hana pulak yerp ;) 
nk buat mcm mana.. 
adat belajar kn.. redhaa je la~ 

ttp hari nie hana tertarik betol la dengan kata2 seorang blogger nie.. 
dia cakap  :-

'Cinta berdasarkan rupa TAKKAN kekal lama'

okie ;) doakan keselamatan hana taw esop.. 
esok KHAMIS= 17 NOV 2011

WASSALAM~ 


:: Bersabarlah duhai Hati ::

haii.. mendungg je.. bila la nk cerah balik nie agaknya kn.. 
cuaca pada hari ini macam taw2 je keadaan hana.. 
hana da serabut da pk sal orang lain..
kenapa mesti hana yang terlibat dalam hal nie? 

sambil2 hana cakap sorang.. tiba2 mak hana pn datang.. 
dye cakap punya la sporting.. 
sebab tu hana sayang sangat kt mak hana ;) 
love u mum.. 

nie la ape yang mak hana cakap :) 

Orang kata , semakin banyak kau beriman..
”Kau akn diuji terus bertubi-tubi..”

Orang kata , semakin banyak kau berbuat baik..
”Kau akn terus berdepan dengan masalah..”

Ini semua benar.. Menjadi org yg baik bukan senang..
Sebab itu.. ia terus ” Diuji supaya menjadi baik..”
” la yukallifullahu nafsan illa wus’aha!

:: Hatiku berbicara ::

C-Cinta sebelum berkahwin, biar sederhana, tak melanggar batas agama
I-Impian ru
mahtangga dirancangkan bersama (bukan praktikal sebelum nikah)
N-Nikah didahulukan pembuka gerbang kebahagiaan
T-Timang cahaya mata sebagai pengikat kasih sayang
A-Amalkan perintah Tuhan, Insyaallah bahagia membawa ke syurga.

...
K-Kasih berputik dikala pertunangan diikat
A-Akad dilafaz cinta berbunga
S-Suami disanjung-tinggi
I-Isteri disayangi
H-Harumlah kasih sepanjang zaman


S-Sayangkan Isteri kasihkan suami
A-Ada masalah, dibincangkan bersama
Y-Yang ringan sama dijinjing, berat sama dipikul
A-Amalkan hidup bertoleransi
N-Nak kekalkan bahagia, itu usaha bersama
G-Gaduh sesekali tu perkara biasa


H-Hati suami mesti dijaga
A-Apatah lagi hati isteri yang mudah tersentuh
T-Tanggung-jawab dipikul bersama
I-Isteri tak makan hati, suamipun tak cari ganti

[ Biarkan Hatimu Berkata-Kata ]



:: Ada Apa dengan 11.11.11 ??

selamat petang korang.. 
alhamdulillah, hana da sembuh sedikit berbanding semalam.. 

hari nie hari ape ya?? 
JUMAAT =11.11.11.
cantikk betol la tarikh tu kan.. tapi korang taw tak kisah di sebalik tarikh tu.. 

pada korang mybe tarikh tu membawa makna yang tersendiri.. 
tapi hana nk kasi taw kt korang satu RAHSIA taw ~ 
uhhhhh... rahsiaaa tu.

siapa nak taw angkt kaki? hehe.. 

okie.. ceritanya bermula sejak zaman nabi2 dahulu :) 

cuba korang tambah kn angka satu tu? 
1+1+1+1+1+1= ??
mestilah 6 kn? budak darjah 1 pn ley jawab taw.. 
bagi yang belum mengetahui.. angka 6 merujuk kepada IBLIS atau nama glamornya LUCIFER



angka 1 yang berulang sebanyak 6x nie juga merujuk kepada AL MASIH DAJJAL..
Dajjal merupakan sebesar2 fitnah di muka bumi ini.. 
serba sedikit ciri dajjal ialah ;)

-buta sebelah matanya.
-mata kirinya cacat. matanya tertulis neraka dan syurga. 
-di antara matanya tertulis KAFIR
-lelaki pendek
-berambut kerinting.. 



kalian semua tahu bukan bahawa hari kiamat akn jatuh pada hari jumaat, bila kita tidak akan tahu.. 
tetapi sudah banyak berlaku tanda2 kecil dan besar yang menjadi simbolik berlakunya kiamat kelak.. 
pada hari jumaat juga, para penyembah syaitan FREEMASON &ILUMINATI 
melakukan ritual penyembahan mereka untuk membebaskan tuhan mereka iatu AL DAJJAL.
hari ini iaitu jumaat=11.11.11 merupakan hari yang di tunggu oleh mereka.. 



Ini juga telah diramal dalam kitab Nostradamuih;

‎”Dan kuasa kegelapan akan mula menerobos ke dalam jiwa setiap insan menurut kehendak Angra Mainyu, Enkidu, Malek Taus dan Lucifer ketika 1 bertemu 1 sebanyak 6 kali pada permulaan hari sebelum bermula Sabbath” – (Nostradamuih 111;111)

Jelas di sini kemunculan kuasa kegelapan (Lucifer dan Antichrist) akan berlaku pada 11.11.11 dan hari tersebut ialah hari sebelum bermula Sabbath.

Sabbath ialah hari para Yahudi dan beberapa puak agama Abrahamic (agama Hanif) lain melakukan ritual dan dianggap ‘the rest day’ di mana unsur-unsur jahat tidak dapat berlaku. Sabbath berlaku pada hari Sabtu dan hari sebelumnya ialah hari Jumaat!

maka kesimpulannya tarikh 11.11.11 ini merupakan tarikh penting bg penyembah2 syaitan dan iblis untuk mereka menyeru AL MASIH tersebut.. 

~ semoga kita dilindungi dalam peliharaan ALLAH semua.. wallahualam~

Contest blog Kemas tapi Comel

hana nk join kontez nie.. 
nak cuba nasib..
da lama kn hana tak join.. 

law menang.. alhamdulillah.. law kalah, adat pertandingan.. 

nie banner ;) 


hana tag : 

p/s: sape2 nk join, korang tekan je banner ats nie. terus g kt blog yang wt kontez nie..
cummelll siyh blog dia ;) try r tgk,, 

:: Cukuplah Aku Mencintai dalam Diam ::

apa khabar semua? 
hana harap sihat sejahtera di samping orang tersayang.. 

entry hana kali nie cukup ringkas.. 
mencintai dalam diam.. 

korang pernah tak suka kt seseorang, tetapi korang tak berani nak cakap kt dia..
mungkin korang malu, takowt cinta di tolak.. 
tapi bg kawan2 hana sendiri..diorang ckp law korang suka kt sape2, terus terang je.. 

hana nk mintak pendapat korang la.. 
hana bg situasi ep.. 
ada 3 karakter.. si A,B,C.

Pada mulanya, si A dan B nie kawan baik.. diorang tak pernah gado2.. 
makan sama2, pergi jalan sama2, law ikt kn sume aktiviti semua di lakukan bersama- sama.. 
tapi pada suatu hari... datang la si C.. kedatangan C nie menyebabkan si A dan B bergaduh kerana masing2 sukakan si C nie.. diorang tak pernah cakap pn kt si C nie yang diorang sukakan dia.. 
tapi kerana hangatnya cinta si A pada si C, si A terus berterus terang pada si C nie.. 
jadi si B melepasssss la.. kasihann.. 

soalan nya : law korang jadi si B tu, korang akan berterus terang tak cm si A tu? 

tapi setakat yang hana pernah dengar la, 

masa tu dalam rancangan AL-QULIYAH. ustaz ada mengatakan bahawa
sekiranya kita menyukakan seseorang, tetapi kita tak pernah cakap kt dia,
sepanjang kita suka dia tu la kita akan dapat pahala.. 


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan


p/s: * nak jadi pemalu agak2 la kn.. kalau dalam zaman sekolah menengah tak pe la jugak nk pendam pn.. 
tapi kalau da umur 30++ pemalu jugak.. tak berkahwinn la korang. ngee~ 
*pemalu tu perisai diri.. 




:: Ujian Allah::

selamat petang semua.
entah kenapa.. hana terasa panas sgt badan nie.. 
kepala pn kadang2 pening kepala.. 
wsenya cm x kena je.. 
adakah nie petanda nk demam?? 

ohhhhh... TIDAKKK.
tak mahu la demam.. 

da bnyk plan nk buat minggu depan sebelum balik KMNS.
umah KAK MA belum sempat singggah lagi.. 
insyaallah hana dan kawan2 nk g ahd nie..tp tu sume rancangan je.. 
sesungguhnya ALLAH yang menentukan.. 

Hana 'maybe' tak update blog buat 2 hari nie.. 
kerana masalah kesihatan.. 
law ada pape yang nk ksi taw, atau tanya.. 
terus g kt FB hana okie.
lepas sihat insyaallah hana akan update balik.. 

okie la.. dah tak larat da nie.. 
mata pn asyik nk tertutup je.. 
sekian sahaja .. 
wsalam ~ 



:: Sayang... ::


Saat kau MENYUKAI seseorang, kauingin memilikinya untuk keegoanmusendiri.
Saat kau MENYAYANGI seseorang, kauingin sekali membuatnya bahagia danbukan untuk dirimu sendiri.

Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akanmelakukan apapun untuk kebahagiaannyawalaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan beradadisisinya maka kau akanbertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang danberada disisinya maka kau akanbertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kau mencintai seseorang danberada disisinya maka kau akanmenggenggam erat tangannya...

SUKA adalah saat ia menangis, kau akanberkata "Sudahlah, jgn menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kauakan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kauakan membiarkannya menangis dibahumusambil berkata, "Mari kita selesaikanmasalah ini bersama-sama. "

SUKA adalah saat kau melihatnya kauakan berkata,"Ia sangat cantik/tampandan menawan."
SAYANG adalah saat kau melihatnya kauakan melihatnya dari hatimu dan bukanmatamu.
CINTA adalah saat kau melihatnya kauakan berkata,"Buatku dia adalahanugerah terindah yang pernah Tuhanberikan padaku.."

Pada saat orang yang kau SUKAmenyakitimu,maka kau akan marah dantak mau lagi bicara padanya.
Pada saat orang yang kau SAYANGmenyakitimu,engkau akan menangisuntuknya.
Pada saat orang yang kau CINTAImenyakitimu,kau akan berkata,"Tak apadia hanya tak tau apa yang dialakukan."

Pada saat kau suka padanya, kau akanMEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kau sayang padanya, kau akanMEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kau cinta padanya, kau akanselalu MENANTINYA dengan setia dantulus...

SUKA adalah kau akan menemaninya bilaitu menguntungkan.
SAYANG adalah kau akan menemaninya disaat dia memerlukan.
CINTA adalah kau akan menemaninya takperduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.

:: 6 sebab melakukan zina ::

 6 Alasan Mengapa Saya Menghampiri Zina ~♥✿.¸¸.•´✿◕

MEMANDANG seseorang terutama yang saya sayang, sangat sukar ditahan. Daripada pandangan itulah akan menimbulkan suatu perasaan yang akhirnya meruntuk keinginan saya. Jarang nikmat penglihatan ini saya gunakan sebaiknya.

SENTUHAN bagi saya adalah untuk melahirkan rasa cinta dan kasih sayang. Tetapi, apabila saya mula menyentuh tangan pasangan yang bukan muhrim, terasakan sesuatu bergelora dalam jiwa


.BERSOLEK dan berhias menyerlah seri dan kecantikan saya. Ramai yang memuji wajah, rambut dan susuk tubuh saya yang menarik. Suruhan Allah agar saya menutup aurat tidak mampu saya tunaikan


.HARUMAN yang saya gunakan sering membuat orang lelaki berasa senang bersama saya. Alangkah bangganya apabila mereka terpesona dan tergoda.


DUDUK berdua-duaan apa salahnya. Sesekali saya perlukan privacy. Lagi pun, kami bukannya apa-apa. Tetapi, bila berdua-duaan begini, dorongan syaitan sukar saya tepis
.
HIBURAN menjadi pengubat kesunyian saya. Tanpanya terasa kosong di dunia ini. Saya selalu bersama kawan-kawan lelaki dan perempuan ke pesta atau kOnsert. Masa saya banyak dihabiskan begitu daripada melakukan ibadat dan kadang-kadang saya sukar mengawal batas-batas pergaulan.Firman Allah : ( Al-Israa’ : 32 )“ Dan janganlah kamu mendekati zina ; sesungguhnya zina itu suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk.”Apabila nafsu sudah ditawan syaitan al-maluun manusia menjadi bodoh dan dungu. Akal sudah tidak berfungsi lagi malah pada waktu itu kadangkala suara iman sudah tidak menasihati lagi. Jika terdetik berdosa akan ‘diterjah’ dan akhirnya iman terkeluar dan tercampak ibarat kereta yang tidak dapat dikawal lagi terus terbabas...





Tutorial tukar warna HIGHLIGHT


selamat petang sayangsss~

pagi2 nie hana begitu bersemangat nk wat tuto.. 
da lama menyepi kn.. 
da gemukkksss suda makan daging banyak sgt.. kene diett lorh.. hakhak~

okie. jum start.. 

1- DASHBOARD > DESIGN> EDIT HTML

2- cari code nie.. tok memudahkan korang.. korang tekan nie ctrl + f    serentakk.. 

a:link {

3- da jumpa? okie. next step. korang COPY code ini pulak. lepas da copy, PASTE kt bawah CODE NO 2  taw

::-moz-selection 
background:#EF0E91;color:#FFFFFF;}::selection {background:#EF0E91;color:#FFFFFF;}

p/s : hijau : warna highlight.
    biru : warna tulisan. 

code colour korang ley dapat kt sini.. tekan je perkataan magic nie :)hehe.